Miljöpriserna delades ut i stadshuset. Foto: Ann-Cathrin Brovall
Studentliv

Kyrkskolan och förskolan Ängsklockans barnträdgård får Borlänge kommuns miljöpris för 2015 på 10 000 kronor var.

– Både Kyrkskolan och Ängsklockans barnträdgård har gjort bra och betydande insatser för miljöarbetet och de uppfyller väl nämndens kriterier för miljöpriset, säger Elina Brodén (MP), ordförande i miljönämnden.

Miljönämnden utsåg pristagarna med följande motivering:

”Kyrkskolan har aktivt arbetat med miljöfrågor sedan år 2003. Skolan har försökt skapa ett miljötänk hos sina elever och deras familjer. De har ett miljöråd som träffas regelbundet. Vid två tillfällen har Kyrkskolan fått diplom från Grön Flagg för gott miljöarbete. Exempel på vad de har gjort är att delta i klimatveckor och Earth Hour, de har källsortering i klasserna och de har en årligen återkommande miljödag.”

”Förskolan Ängsklockans barnträdgård är ett föräldrakooperativ med naturen i fokus. Genom att helt utesluta miljöfarliga leksaker till barnen, servera ekologisk vegetarisk mat, ha väggar målade med bivaxlasyr, ta med barnen till återvinningsstationen varje vecka och lära dem hur man källsorterar gör förskolan en bra insats för miljön. Förskolan vill motarbeta slit-och-släng-samhället och lära barnen att ta hand om naturen.”

PRESSMEDDELANDE