En del av utställningen Jubilarens val. En del av utställningen Jubilarens val.
Studentliv

På lördag den 26 september öppnar Dalarnas museum utställningen Jubilarens Val. Utställningen är öppen för allmänheten men är i första hand riktad till de som ska få ta emot en gratifikation efter 25 års arbete i kommunen.

För nionde året i rad får de som jobbat 25 år i Faluns kommun möjligheten att välja ett konstverk från någon av medlemmarna i föreningen Konst i Dalarna, KID.  Konstverket motsvarar den gratifikation som tidigare bestått av en guldklocka eller en medalj.

Det är KID själva som kommit med förslaget och det är de som bjuder in och ställer ut materialet. På plats på Dalarnas museum i Falun är Anders Björnhager och Anne Blijdensein, båda medlemmar i KID.

– Det är roligt att se de som kommer till vernissagen. Det är många som annars inte köper konst. Det är kul att se att det betyder så mycket att de får komma och välja själva. säger Anne Blijdensein, styrelseledamot i föreningen Konst i Dalarna.

På lördagens vernissage kommer det finnas konst i flera olika former, där bland måleri, keramik, emalj, smycken och skulptur.  Totalt är det 62 utställare som hänger ut mellan ett och fem konstverk var.

– Det är en öppen vernissage för alla, inte bara för jubilarerna. Vem som helst kan komma hit och handla., säger Anne Blijdensein.

 

FRIDA SAMUELSSON