Studentliv

Nu är det klart för nästa steg mot en ny ishall på Lugnet i Falun.

På tisdagen skrevs kontraktet som innebär att Fastec Sverige AB inom kort inleder arbetet med att riva och sedan bygga den nya ishallen.

– Det ska bli jätteroligt att få vara med på den här resan, säger Lars Nilsson, regionchef på Fastec Sverige AB.

Han är samtidigt medveten om att det blir en utmaning:

– Javisst. Den största utmaningen är att det blir en kort byggtid som också inkluderar en stor rivningsentreprenad. Den första etappen ska ju vara klart den 31 december 2015. Då ska det vara möjligt att bedriva verksamhet på isen. Sedan blir allt klart den 31 maj 2016.

Lars Thumb, som blir projektchef i Falun, intygar att Fastec är väl förberett inför projektet.

– För oss är det också viktigt samarbeta med flera lokala underentreprenörer där vi alla tillsammans ska göra ett bra jobb.

Fastec Sverige AB är ett byggföretag som nischat in sig på sport- och idrottshallar, handel och industrilokaler. De har projekt på flera platser i Sverige. En av de av nyligen avslutande uppdragen var byggandet av Gimo ishall.

Liselotte Jonsson, vd på Lufab (Lugnet i Falun AB som är beställare av jobbet), ser fram emot det kommande samarbetet med Fastec:

– Det är ju ett företag som specialiserat sig på idrottshallar vilket gör att vi känner en trygghet. Dessutom sker detta inom hanterbar kostnadsram för oss inklusive en tidsplan som kommer att hållas.

Anders Hansson