Sport

Patrik Carlgren från Falun hade huvudrollen när Sverige, helt överraskande, vann finalen i U 21 EM, som på tisdagens spelades i Prag.
Efter full tid och förlängning stod det 0-0 och det var det dags för straffar.

Då klev Faluns duktige målvakt Patrik Carlgren, som tidigare spelat i Brage och nu representerar AIK, in i handlingen och tog över showen.

 

Genom att ta två av fem staffar blev Patrik den store matchvinnaren.

– Helt otroligt skönt. Det är helt sjukt och nu skriver vi svensk historia. Men jag hade inte analyserat Portugals straffskyttar innan matchen eftersom de inte haft några staraffar i turneringen. Så det gällde att försöka hinna läsa deras spelare precis innan de slog straffarna. Jag gick åt rätt håll två gånger och det gick bra, sa Patrik Carlgren till TV 4 efter matchen.

Detta var en stor revansch för Patrik Carlgren som haft en lite jobbig vår i AIK vilket gjorde att det fanns bedömare som inte trodde på honom.

Men han har på flera sätt visat klassen under hela turneringen.

Nu är han inte bara hjälte i hela landet utan också är en talang i hela fotbollseuropa. Undra hur många stora klubbar som nu fått upp ögonen för denne falukille?

Vi kan tryvärr inte, av rättighetsskäl, publicera några bilder på Patrik från EM-finalen i Prag. Men få fotbllsintresserade har kunnat missa tv-bilderna.

Vi på Nytti.se ber att få gratulera.

 

 

Anders Hansson