Moa Birkebaek klippte bandet till invigningen av Stora Tunas utbyggda klubbstuga, samtidigt som ordföranden Mari-Louise Lundgren och världscupvinnaren Tove Alexandersson hejade på. Moa Birkebaek klippte bandet till invigningen av Stora Tunas utbyggda klubbstuga, samtidigt som ordföranden Mari-Louise Lundgren och världscupvinnaren Tove Alexandersson hejade på.
Borlänge

Nu rustar orienterarna i Stora Tuna OK för framtiden.

På tisdagen invigde nämligen klubben sin nya utbyggda klubbstuga i Skräddarbacken utanför Borlänge.

I flera år har Stora Tuna OK haft två klubbstugor. En stuga i Skräddarbacken och den klassiska i Sörbo.

Men för några år sedan sålde klubben stugan i Sörbo för att investera i en utbyggnad av stugan i Skräddarbacken. Stugans centrala placering och möjligheterna för ungdomarna att själv på ett enkelt sätt ta sig till stugan bidrog till beslutet att investera allt i den nya stugan.

Efter några års förberedelser inleddes byggarbetet i våras och nu är det klart.

Den nya klubbstugan har nu ultramoderna omklädningsrum, ny bastu, mötesrum, kök och ett större samlingsrum. Dessutom finns nu ett nytt förrådshus på tomten.

– Ja, nu är vi rustade för framtiden sa klubbens ordförande och lämnade över saxen till Moa Birkebaek, som symboliserade framtiden, när hon klippte bandet. Bredvid stod nyblivna världscupvinnaren Tove Alexandersson och applåderade.

Även representanter från Borlänge kommun fanns på plats för att uppvakta.