Det var en mycket jämn kamp, trots resultatet – och trots ösregnet. Men Borlänge hade mest av den sista skärpan. Foto: Monika Amby
Borlänge

Under förra året startade ICA Maxi-butikerna i Borlänge och Falun en femkamp mellan butikerna för att få fler personer i butikerna att delta i de olika idrottsevewnemangen som hålls i kommunerna och dessutom få ett litet tävlingsmoment mellan butikerna.

Femkampen under 2014 bestod av grenarna Blodmomloppet (butiken med flest deltagare), fotbollsmatch, innebandymatch, Falu-Borlängeloppet på skidor (butiken med flest deltagare) och så till sist Företagsstafetten på skidor som avgjordes under Skid-VM.

Borlänge tog hem de två första grenarna, men Falun gav inte upp hoppet, utan när Anna Dyvik gled över mållinjen på Förestagsstafetten så stod det klart att Falun tagit hem femkampen med sammanlagt 3-2, med cirka en minut till godo på Borlänge i den avslutande stafetten.

Borlänge vann igen

I år har man strukit skidtävlingarna men behållit de tre andra grenarna. Efter Blomomloppet så stod det klart att Falun hade fler deltagare denna gång, några fler än Borlänge. Under tisdagskvällen spelades årets fotbollsmatch på Domnarvsvallen i Borlänge, förra årets match slutade 8-1 till hemmalaget.

I år öste regnet ner under hela matchen, men trots det dåliga vädret var det ändå 70-80 personer i publiken. Borlänge tog ledningen redan i 21:a minuten och ledde i paus med 2-0. I andra halvlek gjorde de ytterligare fyra mål så slutresultatet skrevs till 6-0 till hemmalaget. Efteråt var ändå alla glada, kanske främst för att man visste att man skulle få komma inomhus i värmen. Aktiviteterna är populära och i fotbollsmatchen hade man 18 personer i respektive lag, en blandning av killar och tjejer. Hur uppkom då idén om att starta "Maxikampen"?

– Det här ett bra sätt att få bra sammanhållning på och utanför jobbet. Det blir även en liten rivalitet mellan butikerna, men det har aldrig gått till överdrift. Dessutom är det ju väldigt kul, både för de som deltar i aktiviteterna och för publiken som tittar på. Alla anställda har redan friskvårdsbidrag, så dessa aktiviteter är utöver det, berättar Niklas Bergström, butikschef på ICA Maxi Falun.

Avgörs i november

I november månad avgörs årets version av "Maxikampen" då innebandymatchen äger rum i FaluKuriren Arena. Låt oss då se vilken av butikerna som får stoltsera med den stora pokalen i framtiden.

Stefan Karlsson