Forssa BK tog hem segern F 98 klassen i Dalecarlia Cup 2014. Foto: Dalecarlia cup
Borlänge

Dalecarlia Cup är tillbaka och dessutom fulltecknad med 235 anmälda lag plus lag från U-klassen. Totalt är det cirka 250 lag från hela Sverige, Norge och Estland som kommer att befinna på Sportfältet i Borlänge 25-28 juni.

Efter några tuffa år är nu fotbollscupen Dalecarlia cup tillbaka igen för att ta emot 3 500 killar och tjejer under fyra intensiva och roligt utmanande dagar. Nästan 250 lag är i år anmälda till cupen och anmälan är nu stängd sedan natten till måndag.

– Succé gällande antalet anmälningarna i årets cup! Det säger Linus Bolin, IK Brage och ansvarig för införsäljningen av cupen. Det har gått förvånansvärt lätt att få kontakt med lag ute i landet och sista veckorna har anmälningarna strömmat in, menar Linus. Flera av laget kommer också att sova över på skolor och dylikt under cupdagarna.    

Viktig aktivitet

Linus Bolin är själv fotbollsspelare i IK Brage och vet genom egen erfarenhet att sommarens fotbollscup är en viktig aktivitet för fotbollsspelare i yngre år. Att åka iväg och bo tillsammans ger roliga minnen och något som trimmar kamratskapet och lagkänslan. 

– Det som även är riktigt roligt är att U-klassen från Bullermyren flyttar sitt seriespel för funktionshindrade till Sportfältet under lördagen den 27 juni, fortsätter Linus Bolin.

13 föreningar med

Dalecarlia Cup är också en viktig angelägenhet för föreningslivet i Borlänge, då hela 13 idrottsföreningar är med och arbetar under cupen. Frivilliga ställer upp och utför sysslor för att hålla cupen rullande och samtidigt ger det ett ekonomiskt bidrag tillbaka till föreningarna i Borlänge.

– Vi hälsar alla tjejer och killar varmt välkomna till årets fotbollsfest tillsammans med ledare och anhöriga. Vi hoppas och tror att detta kommer att bli sommarens höjdpunkt och till i slutet av juni har vi garanterat beställt värme och sol, hälsar Linus Bolin från IK Brage i Borlänge. Välkommen på fotbollsfest!

FAKTA

• 20 fotbollsplaner kommer att användas på Sportfältet i Borlänge

• 3 500 fotbollsspelande ungdomar

• 250 lag

• Ledartältet tillbaka

• Sportbutik tillbaka på Sportfältet

• Boende på camping, stugor, skolor och hotell

PRESSMEDDELANDE