Faluns innebandyherrar tog en klar seger mot Gävle med 10-2. Faluns innebandyherrar tog en klar seger mot Gävle med 10-2.
Falun

På lördagskvällen spelades det första ”GävleDala-derbyt” för säsongen i Svenska Superligan. Hemmalaget IBF Falun kom ut taggat och tog en relativt bekväm seger över nykomlingen Gävle GIK.

Efter en lite trevande start på säsongen så har IBF Falun ökat tempot succesivt i Svenska Superligan. I lördagens Gävle-Dala-derby så hade inte gästerna mycket att sätta emot. Det var totaldominans från Falun som relativt enkelt kunde vinna matchen. Denna gång var det inte bara storstjärnorna Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström som hittade nätet, utan målskyttet spreds ut på sju olika målskyttar. Flest mål för kvällen gjorde ”åldermannen” i laget, Johannes Skog som hittade nätet tre gånger. Alexander Galante Carlström gjorde två mål och tre assist. Faktum är att Falun hade gått ifrån till 6-0 innan gästerna kunde göra sitt första mål.

Storpublik

Hela 2 168 åskådare hade hittat till FaluKuriren Arena på lördagen. En riktigt bra publiksiffra med tanke på att det var en vanlig seriematch och det inte var någon av storklubbarna i ligan som var på besök. IBF Falun har vunnit tre raka SM-guld, vilket syns prydligt ovanför klubbemblemet på vänster bröst och är även favorit till ett fjärde guld när finalen spelas framåt vårkanten. Gävle GIK får istället koncentrera sig på att klara sig kvar i SSL, just nu befinner man sig på sista platsen i tabellen.

IBF Falun – Gävle IBK 10-2 (3-0, 3-1, 4-1)

Målen: 1-0 Carlström, 2-0 J. Larsson, 3-0 Skog,

4-0 Enström, 5-0 Palmén, 6-0 Skog, 6-1 Strand Söderholm,

6-2 Rokka, 7-2 Skog, 8-2 Carlström, 9-2 E. Johansson, 10-2 Fahlström.

PUBLIK: 2 168

STEFAN KARLSSON