• Amanda Fagerlund var snabbast bland tjejerna. Foto: Soizick Lidström
  • Isak Öhrström var snabbast bland killarna. Foto: Soizick Lidström
Falun

Sundbornsloppet 2015 samlade en fantastisk blandning av paddlare i alla åldrar och med varierande kanottyper i helgen som var. 

I år hade tävlingen SM-status i störtloppsklassen. Här var starten individuellt med 1 minuts mellanrum. Lyckat och helt annan taktik än gruppstart. Spännande var dessutom att dimman låg kvar för de som paddlade först kl 10.

Snabbast var Falupaddlare Isak Öhrström med en tid på 29 min 10 sek. Närmast kom klubbkompisarna Johan Strandberg och Vidar Bratt (Falu Kanotklubb). Jusuf Dizdarevic tävlar för Nyköpings Forspaddlare och gjorde en fin comeback med 32 min 48 sek! 

Nära killarna i tid

Amanda Fagerlund nosade killarnas tid med några sekunders marginal, på 32 min 52sek. Starkt gjort! Amanda och Isak från Falu kanotklubb är då årets vinnare av Sundbornsloppet och SM i störtlopp!

Klockan 12 var dimman borta och det blev gemensam start i öppen klass. En tjoande grupp rusade fram mot Hosjöholmen 6,5 km bort. Sträckan bestod av lugnt vatten på den vackra Sundbornsån och två fina delar i fors klass II.

Fint event

Sundbornsloppet är ett fint event för alla kanottyper och alla åldrar. I år deltog 34 paddlare, den yngsta 10 år och den äldsta 73 år. Där emellan fanns alla åldrar, gemensamt var glädjen i att paddla. 

Med stöd av Falu kommun kunde Falu kanotklubb förbättra eventet och investerat i digitala skärmar. Resultat kom fram direkt vid målet för både publik och tävlande. En premiär för svensk störtloppsidrotten!

Nästa gång Sundbornsloppet går är 8 oktober 2016.

INSÄNT