Alexander Galante-Carlström var en av matchvinnarna när Falun tog hem Champions cup i innebandy. Alexander Galante-Carlström var en av matchvinnarna när Falun tog hem Champions cup i innebandy.
Falun

I helgen har Champions cup avgjorts i Mlada Boleslav i Tjeckien. Mästarna från Sverige, IBF Falun fick möta mästarna från flera andra europeiska länder och gick obesegrade genom hela turneringen. Det är tredje året i rad som IBF Faluns herrar vinner Champions Cup.

Falun var seedat i turneringen och gick direkt till semifinalen där man slog man tjeckiska Tatran med hela 11-2. TV4 Sports expertkommentator, gamla storspelaren Peter Kokocha var lyrisk över Faluns fina spel;

-Vilken uppvisning! Jag tycker nästan synd om de tjeckiska spelarna. De ser ut som statister, sa han i sändningen efter att Faluns förstafemma avslutat ett långt och fint anfall med att Rasmus Enström rakar in bollen i öppet mål, det som var 3-0 målet till Falun.

I finalen fick Falun återigen möta schweiziska mästarna SV Wiler-Ersigen som man ifjol vann mot relativt bekvämt. I år blev det en betydligt jämnare match och när ställningen var 2-2 i sista perioden. Då klev Alexander Galante-Carlström fram och satte det avgörande målet. Målvakten Johan Rehn bjöd även på några avgörande, svettiga räddningar i sista perioden.
Det blev även svenska mästare på damsidan då KAIS Mora tog hem guldet.

STEFAN KARLSSON