Första spadtaget för nya tennisbanorna på Lugnet. Jan Lindblom, tv, från entreprenören Byggprojekt i Falun, hejar på Mattias Pennonen, Liselotte Jonsson och Niklas Bengts, vice ordförande i Falu TK. Första spadtaget för nya tennisbanorna på Lugnet. Jan Lindblom, tv, från entreprenören Byggprojekt i Falun, hejar på Mattias Pennonen, Liselotte Jonsson och Niklas Bengts, vice ordförande i Falu TK.
Falun

Nya tennisbanor med möjligheter

Nu börjar bygget av tre nya utomhustennisbanor vid Falu tenniscenter.

I vår blir dessa utomhustennisbanor spelklara med förstklassigt ”Båstadgrus” som anses vara det finaste som finns i de här sammanhangen. Inte många tennisbanor i de här breddgraderna kan erbjuda så fint underlag.

Detta är en satsning som innebär spännande möjligheter för både Lufab, som arrenderar ut marken till Falu TK och för tennisklubben.

Falu TK får tre förstklassiga banor vilket betyder mycket för klubbensutveckling.

För Lufab finns nu nya utvecklingsmöjligheter:

– Genom att dessa tennisbanor nu byggs vid tennishallen skapas nya exploateringsmöjligheter för området där de tidigare banorna funnits intill sporthallen, säger Liselotte Jonson, VD på Lufab.

– Den här satsningen skapar många vinnare, tillägger Mattias Pennonen, verksamhetsansvarig på Falu TK.

Därför var det inte konstigt att Falu TK upplevde lite av feststämning när det var dags för första spadtaget.

Första spadtaget för nya tennisbanorna på Lugnet. Jan Lindblom, tv, från entreprenören Byggprojekt i Falun, hejar på Mattias Pennonen, Liselotte Jonsson och Niklas Bengts, vice ordförande i Falu TK.