Anki Kjellberg, VD för Svenska Skidspelen är glad över att ha tecknat ett rekordavtal med OBOS. Foto: Anders Hansson Anki Kjellberg, VD för Svenska Skidspelen är glad över att ha tecknat ett rekordavtal med OBOS. Foto: Anders Hansson
Falun

Svenska Skidspelen, som avgörs den 13-14 februari, har redan tecknat avtal med en eventsponsor. Det är norska fastighetsbolaget OBOS som bestämt sig för att göra en marknadssatsning på världscuptävlingarna i Falun.


– Vi har märkt att Falun har en proffsig och engagerad organisation som arrangerar bra tävlingar. Intresset i Norge är stort för vad som händer i Falun, samtidigt som vi börjat etablera oss i Sverige. Därför blev Falun intressant för oss, säger Åge Pettersen, kommunikationsdirektör på OBOS.

Inom ledningen för Svenska Skidspelen finns en märkbar entusiasm över att detta viktiga sponsoravtal blivit klart.
– Vi är mycket glada över att redan nu kunna presentera en eventsponsor, som kommer att synas på nummerlapparna samt runt stadion och banor. Det är alltid en utmaning att knyta ett sådant samarbetsavtal. Därför skapar detta en arbetsro i organisationen och en skjuts i det övriga förberedelsearbetet, säger Anki Kjellberg, VD för Svenska Skidspelen, och fortsätter:

– Avtalet med OBOS är den bästa affären som vi på Svenska Skidspelen någonsin gjort när det gäller samarbete med en eventsponsor.

Det är Anki Kjellbergs kontakter i Norge som bidragit till samarbetet mellan OBOS och Svenska Skidspelen.

För OBOS är detta ett led i OBOS satsning på att synas i samband med skidtävlingar på världsnivå. Företaget växer i hela Norge och etablerar sig i Sverige. Det bidrog till att de är eventsponsor, som syns på nummerlapparna, i samband med samtliga vinterns världscuptävlingar i Norge, samt skidpremiären i Beitostölen, norska mästerskapet och Svenska Skidspelen.

För Skidspelsarrangören i Falun går förberedelsearbetet redan nu in i en mer intensiv fas eftersom tävlingarna avgörs en månad tidigare än vanligt när det gäller världscuptävlingar i Falun.

Fakta/Vinterns världscuptävlingar

12 februari: Företagsstafetten.
13 februari: Damer, 5 km. herrar 10 km
14 februari: Damer 10 km masstart, herrar 15 km masstart.

(Pressinformation från Svenska Skidspelen)