Lufab har köpt VM-huset på Lugnet. Lufab har köpt VM-huset på Lugnet.
Allmänt Falun

Nu är det klart att Lufab (Lugnet i Falun AB) köper Stora Enso-huset, eller VM-huset, som det kallas i daglig tal av VM-bolaget.

– Det är med stor glädje som vi förvärvar den här fastigheten eftersom detta skapar en flexibilitet och möjligheter för föreningar, företag och arrangörer av stora evenemang på Lugnet, säger Liselotte Jonsson, VD på Lufab.

 

VM-huset, som byggdes till skid-VM 2015, får en viktig framtida funktion för verksamheten på Lugnet. Det står klart sedan Lufab förvärvat fastigheten för tre miljoner kronor.

Liselotte Jonsson förklarar att det är ett pris som präglar den framtida verksamheten i fastigheten:

– Priset på byggnaden är satt utifrån de framtida hyresintäkter som kan vara aktuella baserat på den användning som huset är tänkt för, med oregelbundna hyresintäkter för att kunna erbjuda både arrangörer och föreningar lokaler när behovet finns. Planen är att föreningar, arrangörer och företag får möjlighet att hyra det stora konferensrummet som syns från skidstadion. De som vill använda detta konferensrum kontaktar Falu kommuns bokning. Tanken är att ett våningsplan kommer att hyras av Kultur och fritidsförvaltningen som i sin tur hyr ut lokalerna till föreningar, arrangörer och företag.

På nästa våningsplan flyttar Lufab in med sina medarbetare.

– De som kommer att finnas i VM-huset är införstådda med att i bland anpassa sina verksamheter till de behov som finns hos arrangörer av stora evenemang, exempelvis Svenska Skidspelen. Det känns naturligt eftersom vi måste värna om verksamheten på Lugnet. Verksamheter som nu säkerställs genom den här affären, säger Liselotte Jonsson.

(Pressrelease från Lufab)