Joakim Storck blir Faluns nye kommunalråd. Joakim Storck blir Faluns nye kommunalråd.
Allmänt Falun

För en vecka sedan stod det klart att det är Joakim Storck som blir Centerpartiet i Faluns nya kommunalråd. Ett uppdrag som han ser som både roligt och spännande. 

Joakim Storck har varit en del av Centerpartiet i Falun sedan 2010. Innan dess hade han inte varit politiskt aktiv. Sedan valet 2014 har han fått allt mer uppdrag i partiet och står idag som Centerpartiet i Faluns nya kommunalråd. 

– Jag har alltid varit samhällsintresserad och försökt att hänga med. Men det var efter valet 2010 som jag kände att jag ville vara med och göra något på riktigt, säger han. 

Uppdraget som kommunalråd innebär mycket mer ansvar än vad han tidigare haft, men det är inget som skrämmer Joakim. 

– Jag tycker att det ska bli roligt. Det är klart att jag kommer att få mycket mer att göra och också synas på ett sätt som jag inte är van vid. Men det ska bli kul, säger han. 

De frågor som Joakim vill driva inom partiet handlar främst om skolan, miljön och ungdomar, frågor som han har tyckt varit viktiga under hela sin tid inom partiet. 

– Skolan är en av våra viktigaste frågor, så det hoppas jag att jag kan jobba vidare med. Idag ska 40 procent av kommunens budget gå till skolan och då måste vi göra något bra med det. 

Inför framtiden väntar både kortsiktiga och långsiktiga uppdrag. Ett stort utmaning är att på kort sikt ta tag i flyktingfrågan, att intrigera nyanlända i samhället och skolan. 

– Det är ett viktigt och stort problem som måste lösas på kort sikt. Misslyckas vi med det så kommer det innebära sociala problem för Falun. 

På lång sikt vill Joakim jobba mycket med miljön och klimatfrågorna i Falun. Han vill också att fler unga ska engagera sig i partiet. 

– Att vara med som ung behöver inte innebära att man har ett jättestort ansvar och lägger ner massa tid på partiet. Men om man är en del av partiet kan man alltid göra något, säger han. 

 

FRIDA SAMUELSSON