Hans Astorin, VD Almi GävleDala, Jan Lindblad VD Byggprojekt i Dalarna och Anna Rosengren, Rådgivningschef på Almi GävleDala. Foto: Lina Renberg
Allmänt Falun

Varje år tar Almi fram Tillväxtligan, en lista över de tio företag i länet som växer mest. Den offentliggörs vid ett mingel för företagen. I år är det AB Byggprojekt i Dalarna från Falun,  som har bäst tillväxt av alla.

 

– Vi tycker att det är viktigt att fira tillväxtföretagen och deras prestationer eftersom företag som växer skapar inte bara tillväxt för sig själva, de bidrar också till en ökad tillväxt för samhället, säger Hans Astorin, VD på Almi GävleDala.

Under onsdagen samlades företagen i Tillväxtligan hos Almi GävleDala på ett mingel för att fira och få diplom som bevis på sina prestationer. På listan återfinns företag från hela länet, alla 10 med en omsättningsökning på över 130 procent.

– Det är roligt att se att företag i hela Dalarna växer och frodas, säger Hans Astorin, VD på Almi GävleDala, på Almi jobbar vi med att utveckla företag i vår region till tillväxt det är därför vi tycker att det är roligt att lyfta fram framgångsrika företag som utvecklas bra och växer. Tillväxtligan blir också som en koll av tempen på näringslivet i Dalarna.

Nummer ett

Nummer ett på listan är ett företag från Falun, AB Byggprojekt i Dalarna. Ett familjeföretag grundat 1989 som har haft en fantastisk omsättningsökning. Jan Lindblom är VD på företaget och han beskriver vad som gör att företaget växer i tre punkter.

– Vi vågar satsa stort, det har vi gjort sedan starten. Vi vågar ta risker, men kalkylerade risker. Sedan är vår personal kunnig och har en hög arbetskapacitet. Så vill vi tjäna pengar, pengar som vi till stor del återinvesterar i företaget.

– Vi är ett renodlat byggföretag som gör allt från ax till limpa. Man kan säga att 80 procent av alla byggjobb är prisbaserade, så det gäller att göra så smarta lösningar som möjligt för att få en vinst, därför är det viktigt att ha bra kontakter med bland annat bra arkitekter och byggnadsingenjörer som jobbar fram smarta lösningar.

Flera av företagen på listan säger att relationer till andra företag och samarbete mellan dem är avgörande för deras tillväxt.

Kriterierna

Kriterier för att bli en del av Tillväxtligan:

• Företaget har mellan 5 och 249 anställda

• En omsättning mellan 5 och 500 miljoner kronor

• Ett positivt resultat före bokslutsdispositioner

• Sunda finanser (inga betalningsanmärkningar)

• Tillväxten ska ha skett organiskt, inte via förvärv

• Syftet med Tillväxtligan är att lyfta fram företag som växer i regionen.

PRESSMEDDELANDE

Hela Tillväxtligan: Plats Företag Ort Omsättningsökning
1 AB Byggprojekt i Dalarna Falun >900 %
2 Swe Dala Tak AB Smedjebacken >900 %
3 Svensk Miljöbetong AB Avesta >280 %
4 Smak Kök & Catering Falun AB Falun >230 %
5 Topeja Event AB Malung Sälen >210 %
6 Clockwork Bemanning & Rekrytering AB Falun >160 %
7

Fredrikssons Ställning & Försäljning AB

(Arbetar under namnet ABCställningar)

Borlänge >150 %
8 Dalab Vvs Installation AB Gagnef >130 %
9 Dalarnas Bygg & El Aktiebolag Borlänge >130 %
10 Yrkesförmedlingen Sverige AB Falun >130 %