• Eva Grosso och Eleonora Pietrazzini har samlats kring det italienska bordet.
  • Johan Ohlsson håller upp dörren för Borlänges första språkcafé .
Allmänt Borlänge

Igår var det dags för kårhuset i Borlänge att öppna dörrarna till sitt första språkcafé. Verksamhetsledaren Johan Ohlsson var på plats för att hälsa språknyfikna gäster välkomna.

I går fick startskottet för de språkcaféer som Dalarnas studentkår kommer att hålla under hösten. Första caféet hölls i kårens lokaler i Tenoren i Borlänge.

– Att få sitta och fika och bara prata med varandra är ett jättebra sätt att lära sig olika språk., säger Johan Ohlsson, verksamhetsledare på kåren.

Caféet är arrangerat med olika bord som är försedda med var sin flagga som visar vilket språk som pratas vid det bordet. Runt om i lokalen går det att hitta svenska, engelska, spanska, ryska och italienska flaggan.

– Nästa vecka är vi på kårhuset i Falun och då utökar vi med franska och tyska också, säger Johan.

Tanken med caféet är att skapa ett tillfälle för kulturutbyte mellan studenterna. Kåren har många utbytesstudenter och Johan vill ge dem ett tillfälle att umgås.

– Det ingår i det sociala tänk som kåren har. Vi anordnar ofta aktiviteter för att öka gemenskapen bland studenterna.

Vid bordet med den italienska flaggan sitter  Eleonora Pietrazzini. Hon är utbytesstudent från Italien och hon hoppas på att det ska komma fler italienare till kvällens café.

– Vi är många utbytesstudenter på skolan, så jag hoppas att någon mer vill komma hit och prata, säger hon.

Caféet är till både för studenter och för allmänheten och kommer att vara öppet varje tisdag mellan klockan halv fem och sex. Varannan vecka i Borlänge och varannan vecka i Falun. 

FRIDA SAMUELSSON