• Manuel Knight drog storpublik till föreläsningen på tisdagen. Foto: Ewa Brobäck
  • Föreläsningen teckenspråkstolkades. Foto: Ewa Brobäck
Borlänge

Manuel Knight är en av Europas mest efterfrågade talare inom området prestation och motivation. På tisdag eftermiddag föreläste han inför en i det närmaste fullsatt Stora Björn på Galaxen i Borlänge.

 

Manuel Knight har medverkat i flera radio- och tv-program, bland annat som sommarpratare i P1 och i Elfving möter i P4. Han har även varit gäst hos Stina Dabrowski och i SVTs Sommarpratarna, och 2011 vann ha Stora Talarpriset. Det är lätt att förstå varför. Mr Knight dompterar sin publik som bara en topputbildad amerikan med krigserfarenhet, hjärtat på rätta stället och en obetalbar mimik kan göra. Han pratar om manliga och kvinnliga hjärnor och om hur vi ska tänka och uppföra oss för att bli framgångsrika på jobbet. Inget nytt under solen för den som lyssnat på motivationsprat förut. Men underhållande är det. Mycket underhållande.

Krigsfånge i Irak

Efter föreläsningen googlar jag och får veta att Manuel Knight växte upp i ghettot i Atlanta, har gjort karriär som elitsoldat under tio år i amerikanska Special Forces, har deltagit i tre krig och varit krigsfånge i Irak. Nu är han trebarnspappa i Sverige – han har till och med manipulerats att skaffa hund med tillhörande bajspåse. DEN storyn hade jag mycket hellre velat höra.

 

Föreläsningen arrangerades av Speed Business, ett affärsnätverk för företagsledare i Dalarna. Den 26 november är det dags för nästa man till rakning. Då presenteras den fjärde manliga föreläsaren (Per Holknekt) av fyra möjliga under 2015. Nästa år hoppas jag att killarna bakom Speed Business vågar släpa fram några intressanta kvinnor till mikrofonen.

Ewa Brobäck