• Campingliv i Peace & Love. På campingområdet träffade Joakim, Christoffer och Robin från Halmstad, Wilma och Johanna från Borlänge. De var några av många som skaffat biljetter till Peace & Love.
  • Lisa Dammgård och Julia Wiberg delar ut biljettband för fulla muggar. De intygar att det var otroligt många biljettköpare på torsdagsmorgonen.
  • Fredrik Hoel, som är marknads- och säljansvarig på Peace & Love gläds över torsdagens positiva biljettkaos.
  • Hardy Bergman, från civilförsvarsföreningen i Borlänge, håller vakt över området.
  • Jonatan Holst och Pontus Elisasson, från IBF Borlänge är engagerade i Peace & Love via sin förening.
Borlänge

Nu är det högtryck på biljetter till Peace & Love i Borlänge.

På torsdagsmorgonen var det så många som ville köpa biljetter att biljett-tältet tvingades öppna fyra timmar tidigare än planerat.

– Det var kaos, men fantastiskt roligt, berättar Fredrik Hoel, som är marknads- och säljansvarig på Peace & Love.

Lisa Dammgård och Julia Wiberg, som arbetar vid bandutlämningen, intygar att det var högtryck:

­– Det var så mycket folk att vi tvingades öppna tältet för biljettförsäljningen fyra timmar tidigare än planerat. Vi trodde inte att det var sant, säger de två och fick sedan ägna hela torsdagen åt att lämna ut band till de som vill lyssna på musik.

Fredrik Hoel berättar, att efter en trög inledning på biljettförsäljningen under våren, har det nu tagit fart ordentligt. Det har förmodligen med värmen att göra. Vi kommer att hålla antalet sålda biljetter hemligt tills efter festivalen, men jag kan lova att jag sover gott om nätterna säger Fredrik Hoel med ett leende.

Hela årets uppsättning av Peace & Love präglar känslan av nystart.

– I fjol arbetade vi för att hålla ihop linjen av arrangemang. Nu känns det som att vi är på gång med att ska något nytt och spännande med utgångspunkt av det som varit tidigare, säger Fredrik Noel, och nämner tre framgångsfaktorer för framtiden:

* Vi har lärt av framgångarna och vad man inte ska göra vid motgångar.

* Vädret blir en viktig plusfaktor. Det får folk att minnas Peace & Love.

* Det nya festivalområdet är dynamiskt och skapar möjligheter.

Han nämner också tre utmaningar

* Att få folk att tro på Peace & Love och att det är en stabil festival för framtiden.

* Att ha kontroll på ekonomi, främst i dessa tider när artisterna vill ha betalt i förtid.

* Att marknadsföringen hela tiden är på topp.

Campingliv

”Vägg i vägg” med festivalområdet ligger campingen. Ett litet området jämfört med tidigare år då hela Sportfältet – och lite till – var campingområde.

– Men det gör inget, säger Joakim, Christoffer och Robin från Halmstad.

Christoffer berättar att han var i Borlänge under de ”stora åren” men säger att det inte känns konstigt att komma tillbaka i samband med den mindre festivalskostymen.

– Det är inga problem. Vi tyckte alla det skulle vara kul att åka till Borlänge eftersom det också är bra artister som spelar. Sedan träffade vi dem, säger han och pekar på Wilma och Johanna, som campar intill hallänningarna.

– Vi älskar att campa och älskar Peace & Love. Därför var det självklart att bo på campingen och träffa nya människor, säger tjejerna och skrattar.

Hardy Bergman, från civilförsvarsföreningen i Borlänge, halvligger i en soffa på campingen och håller vakt över området.

– Det är så kul att Peace & Love vill göra en nystart, säger Hard och får medhåll av vaktkollegorna Alexander Bågström och Bajram Hasani.

Årets Peace Love pågår mellan den 2-4 juli intill Folkets Park i Borlänge.

Anders Hansson