Aron Klarström från Borlänge får ett kulturstipendium på 30 000 kr. Aron Klarström från Borlänge får ett kulturstipendium på 30 000 kr.
Borlänge

Borlänge kommuns kulturnämnd har beslutat att 2015 års kulturstipendium tilldelas producenten, artisten och ljudteknikern Aron Klarström. Stipendiesumman uppgår till 30 000 kronor.

Aron Klarström är 21 år och bor på Östermalm i Borlänge. Sedan några år tillbaka är han en av Dalarnas främsta kompositörer av elektronisk musik och utgör, tillsammans med Marika Ploman, dupstep-duon Norak. Trots Arons unga ålder har hans musik spritt sig runt om i världen och under 2015 och 2016 kommer Norak släppa nytt material och turnera i Asien och Europa.

Aron är även flitigt anlitad som ljudtekniker och är ett välkänt ansikte bakom mixerborden i Borlänge. Han har ofta ett finger med i spelet i elektroniska produktioner som lämnar Borlänge.

Med anledning av kommande skivsläpp och den internationella turnén tilldelas Aron Klarström årets kulturstipendium. Kulturnämnden lyckönskar och ser fram emot nya intressanta projekt. 

Pressmeddelande