Falun

Under fyra onsdagar har ett gäng ungdomar med olika bakgrund träffats på Arenan i Falun tillsammans med handledaren, konstnären och snickaren Sara May Kahl. Tillsammans har de skapat ett färgsprakande DJ-bås till evenemanget Magasinet Multi som går av stapeln på Magasinet den 20 november.

Den kreativa workshopen är en del av Falun Walk of Art (Centrala stadsrum, Falu kommun och Magasinet) och genomförs med stöd av Svenska kyrkan.

– Med tanke på att de aldrig byggt något innan är jag väldigt imponerad över hur avancerat de vågat satsa! Det är många vinklar och inte helt lätt, men det har de klarat av galant! säger Sara May Kahl.

Ungdomarna har varit med från början av processen och själva skissat, gjort ritningar, måttsatt, färgsatt, byggt och målat. 

– Materialen vi använt är det enda som jag bestämt över, berättar Sara. Bland annat är färgen vi målat med äggoljetempra som vi blandat ihop själva av ägg, linolja, vatten och färgpigment. Det är kul att visa att det finns giftfria alternativ som man kan göra själv!

Onsdagen den 18 november kl 15–18 hålls den sista byggträffen på Magasinet då deltagarna ska färdigställa DJ-båset inför fredagens evenemang. 

Pressmeddelande